Your Noble Journey

economisch succes & ethisch verantwoord ondernemen

Noble Achievers kent de uitdagingen binnen de retail. Wij weten dat deze voor iedere speler anders zijn. Hieronder vindt u het overzicht van het verduurzamingstraject dat iedere organisatie op zijn eigen manier doorloopt. Afhankelijk van uw wensen en de fase waarin u zich bevindt, bouwen wij een op maat gemaakte aanpak voor uw bedrijf. 

Your Noble Journey

economisch succes & ethisch verantwoord ondernemen

Noble Achievers kent de uitdagingen binnen de retail. 

Wij weten dat deze voor iedere speler anders zijn. Hieronder vindt u het overzicht van het verduurzamingstraject dat iedere organisatie op zijn eigen manier doorloopt. 

Afhankelijk van uw wensen en de fase waarin u zich bevindt, bouwen wij een op maat gemaakte aanpak voor uw bedrijf. 


Your
Noble Achievements

Aan het eind van de samenwerking ontvangt u van ons een analyse van uw Noble Journey: 

Your Noble Achievements. 

In dit document benoemen wij per fase welke keuzes u heeft gemaakt, waarom u deze heeft gemaakt en welke doelstellingen u reeds heeft behaald.

 Mede dankzij deze procesbeschrijving gaat u verder werken aan het op een verantwoorde manier realiseren van uw economisch succes.

I | Verkenning

We starten met een 0-meting van uw organisatie. Deze bestaat uit gesprekken met medewerkers binnen de verschillende afdelingen van uw bedrijf en aanvullend bureau-onderzoek. Deze analyse biedt u inzicht in  waar u staat op het gebied van duurzaam en verantwoord ondernemen.

II | Verdieping

Op basis van de 0-meting gaan wij met u in gesprek over de concrete doelstellingen die u voor ogen heeft en op welke termijn u deze wilt behalen. Wij helpen u bij het verkrijgen van draagvlak en overeenstemming binnen uw management. 

map

III | Aanpak

Naar aanleiding van de keuzes die u heeft gemaakt formuleren wij een praktische aanpak. Deze sluit aan op het DNA van uw organisatie en visualiseert de te nemen stappen en de bijbehorende KPI’s. 

IV | Implementatie

Wij helpen u bij het in de praktijk brengen van de geformuleerde aanpak. Hiervoor is inzet vanuit de gehele organisatie nodig.  Intern draagvlak en focus zijn hierbij essentieel. 

tandwielen

V | Communicatie

Wanneer de organisatie de plannen heeft omarmd is het tijd om uw omgeving te gaan vertellen over uw Noble Journey. Hiermee maakt u uw klanten en (keten-)partners deelgenoot van uw reis, zodat duidelijk wordt waarom u bepaalde keuzes heeft gemaakt, wat uw uiteindelijke doelen zijn en welke stappen u nog moet en gaat zetten om uw economisch en verantwoorde succes te kunnen waarborgen. 

Your Noble Achievements

Aan het eind van de samenwerking ontvangt u van ons een analyse van uw Noble Journey: Your Noble Achievements. 

In dit document benoemen wij per fase welke keuzes u heeft gemaakt, waarom u deze heeft gemaakt en welke doelstellingen u reeds heeft behaald. Mede dankzij deze procesbeschrijving gaat u verder werken aan het op een verantwoorde manier realiseren van uw economisch succes. 

Modules

helder & op maat gemaakt 

 Noble Achievers biedt op basis van Your Noble Journey 4 verschillende modules aan. 

Een duurzame transitie is voor ieder bedrijf anders. Noble Achievers vindt een persoonlijke aanpak dan ook uiterst belangrijk! 

Plan een 15 min. kennismakingsgesprek zodat wij samen uw behoeften kunnen bespreken. 

Uiteraard kunt u geheel vrijblijvend een afspraak plannen waarin wij dieper op uw vraag in kunnen gaan en samen kijken wat voor u de beste opties zijn. 

Quickscan

snel en efficiënt 

Ter voorbereiding op de quickscan wordt er verkennend onderzoek verricht, dit geeft een indicatie van uw huidige duurzaamheidsniveau. 

Afhankelijk van de grootte van uw organisatie wordt er binnen een dag een volledige in-house analyse van uw bedrijf afgenomen. Deze bestaat uit zowel documentatieanalyses als interviews. 

Het rapport dat u na afloop van de in-house analyse ontvangt maakt de quickscan compleet. Het rapport geeft u duidelijk inzicht in de huidige status van uw bedrijf en de stappen die u kunt zetten ter verbetering van uw duurzame aanpak. 

0 - meting en strategie

de  start  van  een  duurzame  strategie

U start uw duurzame transitie met een 0-meting, welke bestaat uit bureau-onderzoek en interviews met medewerkers. 

Op basis van de 0-meting ontwikkelen wij een strategisch plan dat uw duurzame strategie en duurzame doelstellingen beschrijft. 

Duurzaamheid en verantwoord ondernemen vraagt om gelijkgestemdheid. Samen zorgen we ervoor dat er op directie- en managementniveau de juiste koerst gezet wordt. 

Aanpak en implementatie

impact binnen de gehele organisatie 

Op basis van de duurzame strategie stellen wij een praktisch plan van aanpak op, waarin de gehele organisatie wordt betrokken. Een duidelijk overzicht van alle verantwoordelijkheden voor elke afdeling en werknemer. 

Samen met u zorgen wij voor een efficiënte en effectieve implementatie van het plan van aanpak, zodat iedere werknemer actief werkt aan de verduurzaming van uw bedrijf. 

Communicatie

deel uw kennis en ervaringen met anderen

Het is belangrijk om uw klanten en (keten-)partners deelgenoot te maken van uw proces. Wij ontwikkelen een communicatie strategie die duidelijk maakt welke stappen u heeft gezet en waar u naartoe werkt. Een campagne afgestemd op het DNA van uw organisatie en de verschillende doelgroepen is hier een belangrijk onderdeel van.

* prijzen van modules op aanvraag 

** de duur van iedere module wordt gebaseerd op de omvang en behoefte van uw organisatie